Bob King (Oregon, USA)


Bob King wordt door zijn collega's wel de beste carver van de Wereld genoemd. Hij heeft in de Verenigde Staten alle grote evenementen gewonnen. Bob woont in de staat Oregon aan de westkust van de VS. De organisatie van Fasnacarving is dan ook supertrots deze absolute wereldtopper weer over te kunnen laten komen naar Vaassen.

Internet:www.chainsawking.com
     
 

Anton Klijnsmit (Nederland)


Veel carvers maken tijdens Fasnacarving een kunstwerk van een boom die deze boomverzorger bij de gemeente Rotterdam heeft omgelegd. Wij zijn hem hier heel dankbaar voor, want het is niet eenvoudig om voor de wedstrijdcarvers 25 stammen te regelen van ruim 2 meter hoog en bijna 1 meter dik. Anton carvde in 2010 een vos die achter een aantal fazanten aan ging. Wat wordt het dit jaar?

Internet: www.antonkleinsmit.nl

     
 

Rick Boom (Nederland) Vaassen

De broer van. Zoals hij in de carvingwereld nu wordt genoemd is ook net als zijn broer Sander een wonderkind. Aangestoken door het virus op het erf bij zijn broer bleek Rick ook de zaag heel goed te kunnen hanteren. In 2010 deed hij al mee aan de dagwedstrijd, maar nu is hij klaar voor het echte werk. Een tweede Vaassenaar in de ring der giganten is natuurlijk om als dorpje op de Veluwe echt iets om trots op te zijn.

 

     
 

Shapoor Engineer (India)

De Indiër die als kind naar Engeland kwam en opgroeide in Duitsland is één van s’werelds beste Carvers. Hij is afgestudeerd bosbouwingenieur en leraar op Duitslands grootste bosbouwschool. Deze topper is een ware komiek als hij zijn zaag niet aan heeft staan, maar trekt hij aan het koord en slaat zijn machine aan dan veranderd hij in een van de beste kunstenaars.

Internet: www.crazychainsaw.de

     
 

Angela Polglaze (Australië)

Angela is een pittige dame uit Australië. Ook in 2007 en 2010 was zij van de partij, Ook dit jaar komt ze weer van Down Under naar ons kikkerlandje om mee te doen aan Fasnacarving. Als één van de weinige vrouwen in het internationale topveld maakt zij beelden die de meeste mannen niet aandurven.

Internet: www.angela-polglaze.com

     
     
 

Florian Lindner (Duitsland)

Florian uit het Thuringerwoud Was de winnaar van de publieksprijs in 2010 met zijn prachtige bank die nu nog is te bewonderen op de Helfterkamp. Hij staat bekend als zeer snelle werker en hij heeft dan ook al verschillende speedcarving wedstrijden gewonnen. Hij is er trots op weer deel te nemen aan Fasnacarving.

Internet: www.Holz-Flori.de

     
 

Igor Loskutow (Rusland)

Deze Russische titelverdediger zal ook dit jaar weer alles uit de kast trekken om in de prijzen te vallen. In 2010 wist hij de jury te overtuigen met zijn prachtige draak. Wij zijn dan ook blij deze topper weer naar Vaassen te krijgen. Zijn zoon heeft in 2010 honderden foto's gemaakt die u nog eens kunt bekijken via de fotopagina.

Internet www.lesorub-art.de
     
 

Niels Ejnar Petersen (Denemarken)


Niels is ingenieur. op het gebied van de bosbouw. Deze coole Deen carverd al meer dan 10 jaar en heeft in die periode al aan menig internationale wedstrijd deelgenomen. Niels is actief in de carvingwereld en is beheerder van de Europese facebook pagina met meer dan 1000 leden.

Internet: www.SaveNiels.dk

     
 

Sigurd Bratzel (Duitsland)


MG Bratzel is de bijnaam van deze supersnel werkende Dolmar carver. Hij heeft over de hele wereld al veel prijzen gewonnen bij het speedcarven, en mag zich ook dit jaar weer Wereldkampioen speedcarving noemen. Hij zal dan ook menig toeschouwer versteld laten staan tijdens de speedcarving competitie. Maar ook zal hij een masterpiece creëren die je graag in je tuin wilt zetten

Internet; www.kreativsaege.de
     
 

Richard Austin (WALES UK)

Richard Austin uit Wales heeft verschillende thema’s die hij graag carved. Hij is specialist in wat abstractere beelden maar weet ook op een bijzondere manier sprookjesfiguren uit een stuk hout te carven. Haggis zoals hij wordt genoemd in het carver wereldje is een echte publiekstrekker met zijn prachtige stijl.

www.richardaustinsculpture.com

     
 

Peter Verlaan (Nederland)

Peter is een Zeeuwse boomverzorger die veel en graag carved. Hij noemt zich op zijn site kettingzaagkunstenaar. En dat klopt zeker. In 2007 was hij de publiekswinnaar. En als je zijn beeld van de twee kraanvogels nog eens wilt bekijken is dat zeker mogelijk. Het staat nog steeds te pronken aan de Deventerstraat in Vaassen. Peter zal ook dit jaar weer van zich laten spreken. Hij heeft al aangegeven er weer drie dagen vol voor te gaan.

Internet www.pverlaan.nl

     
 

Gert Eussen (Nederland)

Gert was de grote winnaar van Fasnacarving 2007 en versloeg daarmee met zijn prachtige sculptuur van een holbewoner de gehele overige wereldtop. Deze karakteristieke beeldend kunstenaar heeft bewezen een topper te zijn in het internationale circuit. Ook dit jaar zal hij het publiek ongetwijfeld weer weten te verbazen met zijn prachtige werk. En op zijn website ziet u dat hij zelfs een bijzonder hotel in Dubai heeft ontworpen.

Internet: www.visueleprojecten.nl

     
 

Jorg Bässler (Duitsland)

Jorg Bässler Is een prof op het gebied van het maken van beelden. Hij maakt veel religieuze beelden voor kerken en kapellen maar ook voor een opdracht van een mensfiguur draait hij zijn kettingzaag niet om. In 2010 wist hij te imponeren met drie grote uilen. En net terug van een grote wedstrijd in Japan komt hij van 19 t/m 22 september ook in Vaassen weer zijn kunsten tonen.


Internet: www.sculptur-art.de

     
 

Sander Boom (Nederland) Vaassen

Vaassens trots, dus 'onze' Sander is een echt wonderkind. Nog maar een paar jaar is hij bezig met de kettingzaag, maar in die tijd is hij inmiddels drie keer Nederlands kampioen woodcarving en icecarving. Hij weet als geen ander een beeld in zijn hoofd via zijn kettingzaag in het hout tot uitdrukking te laten komen. Sander is dan ook de trots van Vaassen en omgeving en zal natuurlijk in zijn thuishaven extra goed zijn best doen een fantastisch resultaat te realiseren.

Internet www.boomwoodcarving.nl
     
 

Ricardo Villacis (Equador)

Ricardo onze Zuid-Amerikaanse deelnemer, is al sinds 1970 een professioneel beeldhouwer die ieder stuk hout tot een waanzinnig kunstwerk weet te veranderen. Hij heeft echter pas een paar jaar geleden de kettingzaag er bij gehaald. Nu hij daarmee de smaak te pakken heeft weet hij als geen ander de mooiste beelden te maken.

 www.ricardo-villacis.ec
     
 

Brett McLain (New Jersey, USA)

Brett McLain woont in New Jersey waar hij eigenaar is van Freehand Custom Carvings, een internationale kunststudio. Brett zit al meer dan 19 jaar in het vak Zijn drive zit hem in het combimeren van bruikbare en artisieke kunst, en om deze samen te brengen in de mooste beelden. Brett heeft met zijn werken al vele nationale en internationale prijzen gewonnen. Brett stond op de reservelijst, maar door het helaas uitvallen van Thomas Veik in verband met ziekte komt deze Amerikaan naar Vaassen om zijn kunsten te tonen.

     
 

Pol Trekker (België)

Pol is rentmeester van het domein Kromacker in België, en heeft daarnaast een passie. Dat is het beeldhouwen met de kettingzaag. Hij heeft het als eerste voor elkaar gekregen in België een carving evenement te organiseren, en is dan ook blij dat hij zijn kunsten mag vertonen aan al zijn noorderburen in Nederland. In België is hij onlangs nog volop in het nieuws geweest omdat hij de figuren van Suske en Wiske heeft gecarved.

     
 

Dave Harmsworth (Engeland UK )

Dave is een professioneel boomverzorger die ieder vrij uur het gezaagde hout omtovert tot de mooiste kunstwerken. Hij heeft er veel zin in om in drie dagen een mooi beeld te zagen. Zijn kwaliteit zit in de details. Deze van origine Engelse carver werkt in Nederland en is dag en nacht in de natuur, en dat is aan zijn werk goed te zien. Zo maakte hij in 2010 een levensgrote bosbouwer die met zijn bijl een blok ging kloven.

www.treeworks.com
     
 

Michael Tamoszus (Duitsland)

Deze absolute Wereldtopper is dit jaar voor het eerst in Nederland. Hij heeft dan ook speciaal vrij gevraagd om er dit keer bij te zijn. Op zijn website leest u dat iedere stam zijn eigen ziel heeft, en dat het de kunst is die uit de stam te bevrijden. Wij zijn dan ook benieuwd op welke wijze hij het publiek weet te imponeren.


Internet: www.motorsägen-skulpturen.de

     
 

Oliver Vogt (Noorwegen)

Het is de organisatie van Fasnacarving gelukt weer een nieuwe nationaliteit naar Vaassen te halen. Dit keer de Noors kampioen Oliver Vogt. Hij is een echte Noorman die woont aan een prachtige fjord, en dat is ook een thema dat hij graag gebruikt in zijn werk.

     
 

Jessie Groeschen (California, USA)

Terug van weggeweest komt 6 jaar na de eerste versie van Fasnacarving deze beste vrouwelijke carver van de hele Wereld weer uit California over naar Nederland. Zij is naast veelzijdig kunstenares waarin zij beelden met vloeiende vormen en mythische uitstraling maakt, ook schrijfster van diverse boeken over het chainsawcarven.
Op haar website ziet u wat ze allemaal in haar mars heeft. Alleen haar optreden is een bezoek aan Fasnacarving al meer dan waard.

www.groeschen.com

     
 

Hans Neijmeijer (Nederland)

Hans is geen liefhebber van een mooie rechte stam hout. Hij zet zijn zagen het liefst in stobben en hout met de meest wilde en ruwe vormen. Hij houdt dan ook van de abstracte kunstvormen. Maar daarnaast is hij ook specialist in het maken van natuurlijke speelplaatsen. In Duitsland zie je die regelmatig, maar ook door Hans gemaakt zijn ze in Nederland steeds meer te zien.

Internet: www.boomkunst.nl

     
 

Nanci Hemming (Wales UK)

De derde dame op het toneel is een zeer ervaren carver die al tientallen jaren deelneemt aan diverse wedstrijden over de gehele wereld. Ze is excentriek, een beetje alternatief maar wel heel erg bedreven met de kettingzaag. Ze komt dit jaar voor het eerst naar Nederland en zoals ze aangeeft heeft ze er donders zin in!

Internet: www.hardcorecarvers.co.uk

     
 

Gert-Jan van Dunnewold (Nederland)

Wie de afgelopen jaren wel eens de Vaassense Jaarmarkt in oktober heeft bezocht weet wat deze kunstenaar in huis heeft. Hij is een echte vormgever en heeft dan ook een stijl die op verschillende aspecten afwijkt van de andere carvers. Duidelijk is in ieder geval wel dat hij zich kan meten met de absolute wereldtop waarbij ook hij zeker een kansmaker is voor de prijzen.

Internet; www.beeldhout.nl

     
 

Sebastian Seiffet (Duitsland)

Deze Duitser is een echte artiest. Niet alleen tijdens het carven, maar ook tijdens de pauzes of tijdens het eten weet hij altijd de clown uit te hangen. Dit maakt hem echter geen slechtere carver. Sterker nog. Hij heeft een aantal jaren het Europees kampioenschap gewonnen. Wij zien dan ook uit naar de komst van deze topper.


Hier ziet u de deelnemerslijst van de professionele carvers van Fasnacarving 2013. Deze wereldtoppers uit 14 verschillende landen zullen Vaassen van 19 t/m 22 september trakteren met een fascinerend evenement.

 

Kijk hier voor de lijst met dagcarvers! Deelnemerslijst Dagcarvers